miercuri, 2 noiembrie 2022

Halloween, Biserica și ipocrizia.

Ciclic, pe 31 august, Anno Domini, creștinătatea răsăriteană- în frunte cu regimente de popi cu crucea-n frunte plus întregi turme de oi mult-prea-cucernice-, este atinsă în EGO-ul ei de unică proprietară a sfințeniei și locuitoare a Raiului. Cauza disconfortului gastro-religios se numește Halloween, acea sărbătoarea catolică- azi Hollywood-izată masiv și imbecil- , sărbătoare adoptată distractiv mai ales de cei numiți drept "trotinetiști", adică de cei care încearcă să-și folosească uneori IQ-ul. Vedea-vom așadar întregi cortegii de "eu nu sărbătoresc o sărbătoare satanică" sau cărămizi izbite-n piepți cu clasicele și exhaustivele "eu sunt ortodox", "noi, biserica lui Hristos", "noi... nu cu sărbători păgâne"... și multe alte asemenea emanații. 

O primă concluzie: Analfabetismul catehetic este înspăimântător de mare în România. Cred că la fel de mare este și-n țările surori în ale ortodoxiei, zic și io, că cine să învețe adevărul? Nu mai bine zacem în ignoranță, falsitate și falsă religiozitate?

Ca să nu mă apuc să enumăr majoritatea sărbătorilor păgâne ortodoxizate, Trebuie să le spun bravelor turme de oi preacucernice că, dânșii se închină unor întregi vestigii cultice și religioase venite din trecuturi în care creștinismul încă nu fusese inventat de o adunătură de prelați și lideri politici. Adică fix din păgânismul mult hulit. Marea majoritate a sărbătorilor, dragi turme de oi preacucernice! Undeva la 80-90%. 

Pentru că, de ce nu!, biserica trebuia să umple cu ceva timpul omului, liderii ei s-au pus pe transformat sărbători păgâne într-un Untold creștinesc. Dacă nu erai de acord cu noua muzică de club, te ardeau pe jar încins, spre aducere aminte cât iubește biserica omul. După 1054, când mahării religioși putred de bagați din cele două imperii existente în acele timpuri s-au certat oleacă și s-au rupt în două, scuipându-se reciproc cu flegme sfinte, umplute vrednic cu blesteme și anateme, sărbătorile se modifică iarăși, mai ales în noua biserică răsăriteană proaspăt divorțată de cea apuseană. Facem sărbători? Facem! Avem 365 de zile, deci să umplem, că avem de unde! Câte sărbători aveau Grecii și Romanii? Cu camioanele! Perfect! Să importăm! Și așa sărbătoarea Soarelui, lui nea Marte, sorei Luna, solstiții, zeițe și zei și-au schimbat numele în eroi și evenimente creștine. 

Putem acuza biserica de Plagiat? 
Evident, unul grețos de-a dreptul! 

Și acum? În 2022, ce aveți fraților? Aveți un văl pe ochi si niște amnezii de toată frumusețea? Vorbiți de paiul Halloween ului în timp ce voi sunteți cu bârnele păgânismului înfipte în toate găurile? Mie mi-ar fi rușine, mai ales când văd și "erudiți" gen Neamțu, care e oripilat plus alte turme de erudiți cucernici care vomită la auzul drăciei Halloween ului. Luați cu lămâie, excelențele voastre! 

Nu mai bine faceți curățenie în pădurea de păgânisme ortodoxizate? Luați -le pe rând, aveți mult de muncă, credeți -ma! Și după ce veți fi curățat, surpriză: veți rămâne doar cu Hristos! Ah, știu, neinteresant, că de unde miliardele de după? 

PR-ul bisericii este fără limite, ca un fluviu învolburat. Nasol însă, cârciuma începe a se crăpa. Să vă vedem după! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu