A face...sau nu copii, asta-i întrebarea!
Am avut deunăzi glăsuirea Deliei, doamna cu ”da mamă, sunt beată”, mai marele în ale muzikiei universale, pe sfântul și marele TIK TOK. Și glăsuirea dânsei suna cam așa: suntem destui, eu nu mă mai înmulțesc-, recte nu fac copii-, la ce bun și de ce să nu stau eu liniștită, să pap o șaorma cu de toate pe purcoiul meu de bani, că d,aia am muncit atâta, să nu mă leg aiurea la cap cu un plod mucos. Bun, zicerea doamnei cântărețe a fost în dulcele stil de caterincă a la Bucur Obor, la un carton cu trei mici și o halbă. Cu pâine și muștar.
Ce s-a întâmplat după, aici devine foarte interesant și amuzant. Nu, amuzant nu este, dar...
O serie de bărbați adevărați, din ăia care predau bărbăția, au luat-o pe divă la puricat, enervați la culme de tupeul blondei, pentru că dânșii, acești bărbați, ce să vezi, vor să se înmulțească, aka să reproducă. Plus alte doamne, la fel de supi, că ce japiță, că ce nefericită, că ce tupeu și câtă aroganță.
Dacă tot suntem la capitolul păreri vis-a-vis de reproducere, treaba asta am mai scris-o, dar e nevoie de o reîmprospătare.
Deci, așadar și prin urmare, sunt perfect de acord cu Delia, dar nu în totalitate. Cum vine asta? Ori ești de acord, ori nu ești...
Nu sunt de acord cu caterinca ei tâmpă, dar esența e în mare reală.
Sunt oameni care înțeleg de la viață că e mai bine să rămână așa, ne-reproduși. Care-i problema? De ce unii oameni sar de funduri în sus, că în jos nu pot, când cineva nu e de altă părere față de o mare parte a maselor?
Ce mai înseamnă astăzi ”a face copii”?
Ni se tot explică treaba cu scăderea natalității, că nu mai facem copii, că scădem ca număr de oameni și alte asemenea temeri.
Dar vine o întrebare foarte clară: mai e astăzi lumea pregătită pentru a se reproduce? asta-i una. Și a doua: mai poate lumea să se reproducă calitativ? E o mică cacofonie, dar n-am găsit altă rimă. Atenție, nu cantitativ, ci calitativ! Eu, sincer, dacă mă uit la ce este în jurul meu, parcă aș vrea să nu ne mai reproducem! Oamenii sunt proști, fenomenal de proști, a spus-o cred nenea Dostoievski, acum mai bine de 150 de ani. Ce să vezi, nimic nu s-a schimbat, la fel de proști am rămas și astăzi. Sau, poate, dar nu bag mâna în foc, un Cezar Ionașcu m-ar întreba: dar de unde știi tu asta?
De unde? Dacă mă uit în prin Europa, oamenii sunt plictisiți de moarte, de ce s-ar înmulți niște plictisiți, doar pentru a scoate alți plictisiți mai mici? Țările sărace încă nu au înțeles că nu e benefic să mai aduci 6-7 prunci într-o societate care-i va omorî prin lipsa hranei plus boli. Știu, Bill Gates și Rhotschild sunt vinovații, nu noi! Alții, nu noi! Sau în tot felul de demențe religioase. Sau în tot felul de manifestări politice și ideologice. Da, suntem o lume de nebuni care abia e ținută în frâu. Cauzele sunt multiple, dar ce rost mai are în căutarea lor? Trebuie o resetare? Evident, dar nu din aia cu viruși, boli și viccinări, așa cum o vedem astăzi și cum se vrea a fi și-n viitor, ci una la nivel de conștiință. Să fim mulți și proști sau puțini dar de calitate? 8 miliarde! Oare cum se prezintă cei 8 miliarde de oameni dacă-i vedem prin prisma piramidei lui Maslow? Care e punctajul acestei mase de oameni de astăzi? A evoluat cu ceva lumea de 2000 de ani, ca să ne raportăm la un timp pe care-l mai putem bunghi puțin? Aici răspunsul este da, dar doar pe plan tehnologic, nu și cel la nivel de conștiință. Am mai scăpat de ruguri, de trasul pe roată, dar e ok, umanitatea a învățat să folosească alte metode mai soft, mai corporatisto-globaliste.
Am fost educați să fim o rasă de criminali, prădători și războinici imbecilizați. Atenție: am fost educați! Când? Din negurile istoriei. De către cine? Liniștiți-vă, nu am dus lipsă de profesori. Măcar de vreo 5-6 mii de ani ne-o tragem serios la gioale. Se spune că, la 5000 de ani au fost doar 300 de ani de pace. În rest, kilăreală continuă. Astăzi ce vedem? Un război perfect cretin în Ucraina. Orientul mijlociu tocmai ce a fost făcut praf. Africa e sub asediul foametei. China abia-și ține-n frâu miliardul și jumătate de mâncători de orez. India crește ca făt frumos, doar să fie la număr, mult și prost. SUA e cu gargara, iar restul de americi latine sunt cum sunt, cu mafii și coca.
Și atunci, până unde să ne înmulțim, la cum arată lumea de astăzi? După eșecul lamentabil al bisericii, după tot felul de experimente politice și sociale, Oare ar fi ok să fim 10 miliarde? Să facem...ce? Să ne dăm cu și mai mult aplomb în cap?
Sunt familii frumoase, care au înțeles că a naște un copil este o responsabilitate imensă, că trebuie să ai ceva în cap ca părinte, să poți oferi o educație de calitate copilului. De calitate, da? Nu cu tot felul de preconcepții și ”tu trebuie să fii cel mai bun”, cu trebuie să te descurci călcând pe cadavre și tot acest cortegiu de afecte care se vâră astăzi în mintea copiilor. Copii care vor fi capabili să iubească fără diferențieri. E greu, nu? Păi nu ai ce educație să-i dai plodului după ce tu ești plin de ”știrile de pra 5”, de prodanca și Florin Salam ascultat blană în mașină după o roabă de șampanie băută la Nuba. Nu poți face un copil de calitate cât timp ai șase feluri de mâncare la nunta ta! Sau când arunci uleiul folosit în chiuvetă. Sau cânt tai calea doar că ești cu doi cai putere peste Logan-ul colegului de trafic, coleg care-ți coboară și ridică toți morții și răniții familiei. Înțelegeți? Chestii subtile, care definesc într-o mare măsură societatea în care suntem acum. Harari s-a grăbit puțin cu lauda adusă omenirii. Da, câțiva au înțeles și și-au schimbat gândirea. Dar ce facem cu restul? Pentru că, da, restul vor continua să se înmulțească, născându-se alte turme de viitori frustrați, de decrepiți și maturi animalizați cu aceleași apucături ca primii oameni care-și dădeau cu bâta-n cap dacă de urinai la copacul lor. Oare cum arăta omenirea înaintea acestei omeniri prost construită?
Însă astăzi e chiar un păcat să mai rămâi un simplu bătut în cap, pentru că nu mai putem aduce scuza că nu am știut, că biserica ne-a închis accesul la informație, că ....și alte multe plângeri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu