joi, 12 mai 2016

Veșnicia s-a născut la sat...efemerul s-a născut în oraș.

 
Suntem îngropați sub mormane de gânduri, ne învârtim printre idei, legi și articole, într-un dans exagerat în impulsuri animalice. Suntem târâți într-o stratificare gândită pas cu pas, unde discrepanțele sunt nesimțit de evidente, dar, fiecare, având conștiința împăcată: asta e! Asta e soarta! Soarta? Ce-i soarta? Cu ce se mănâncă? Am devenit o societate de lași unde scăparea primordială a devenit-corect, ați ghicit!-soarta. Și totuși...Și totuși, condiția noastră de oameni e uitată, sau, ca să fiu mai corect, este indusă o amnezie colectivă cu tente de alienație mintală. Am devenit niște numere-nimic nou!-într-o înșiruire matematică, fără identitate și personalitate. La ce bună personalitatea? Nu e bună. Strică sistemul! Se pare că materialismul dialectic și-a făcut cu brio datoria. Paradigma de sec 19 și-a schimbat hainele, se face o rebrenduire permanentă inovându-se noi experimente de laborator, lumea devenind un imens laborator de unde scapă cine poate. 80% din timp acționăm mecanic, adormiți frumușel de luminile noii societăți, de lupta de clasă pe care o acceptăm bătând frenetic din palme, într-un somn adânc care mușcă din ființa  noastră, care prin excelență ar trebui să fie liberă. Libertatea a devenit un non sens într-o lume ”superbigbradizată”, intimitatea devenind anacronică. Interesant este că nimeni nu mai vrea intimitate. Procesul de ralativizare a ajuns atât de departe încât ne-a scos la iveală caracterul nostru primitiv, aruncând undeva în inconștient simbioza noastră om-divinitate. Reușim performanța de a ne lua la întrecere cu diavolul în persoană. Îi facem concurență. Îl lăsăm fără job. Cred că nici el nu se aștepta la desfășurarea asta de forțe. Îl depășește.
   Să fii normal nu mai este la modă. Să fii libertin și excentric, iată noua condiție umană! A călca pe cadavre. Sisteme de învățăminte de un egoism feroce, NLP-uri, dezvoltări personale, modele de viață aduse de nicăieri...totul spre a dezvolta un om nou, totul sub un ambalaj lucios: noua spiritualitate. Exact ca-n cazul oamenilor spiritualitatea a devenit un amalgam de învățături, toate cu diplome,oferindu-ne pe tavă fericiri pe bandă rulantă, garantate: vrei ca în 15 zile să fii bogat? 10 pași de a deveni fericit(sic!). Cu niște bani plătiți pe N module, niște teoreticieni ne învață cum să avem toate formulele de inițiere...în fericire. Cine pune întrebări devine un ”gică contra”. Nu ai voie să fii un om cu îndoieli. Nu intri în clubul select de om corect politic.
   Așadar, trăim niște vremuri foarte interesante unde selecția celor care pun întrebări și au nedumiriri îi vor salva. Restul vor deveni o turmă bună de manipulat, corporatiști semidezumanizați.
Să fie primit!
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu