sâmbătă, 27 august 2016

Femeia şi bădăranul: tu, mai vrei ceva? Din noapte...citire!

Cinci mici, cartofi prăjiţi si mult muştar, da? Tu vrei ceva? Hai,  dă-te,n spanac, spune odată, nu ţine omu ăsta aici degeaba. Hai, adu,i si ei niste mici. Mi e foame.
Dialog foarte frecvent la restaurante.  Un el si o ea.  Stau la masă, el de o bădărănie înfiorătoare, ea mai cizelată. Dar nu le plâng pe acele tanti care,și bagă ochii in pământ cât timp sunt cu bărbaţii lor la masă, oriunde ar fie ea: nuntă, cină, pomană, parastas. Ele au ales.  Fiecare alege. Ma intreb, de ce ai sta cu un om de genul ăsta? De ce ai sta c,o femeie care râde de şochează restaurantul? Cu unul care râgâie ca un tanc rusesc?
Lipsa elementară de cei sapte ani de acasă e devastatoare. Am mai spus,o: eu as da ,prin lege, examen din Codul bunelor maniere. Sa fii aristocrat e ceva depăşit. Trebuie să se iasă in evidenţă, trebuie ca individul sa fie nesimţit. Măi oameni buni,  cand apari într-un restaurant, într-o locaţie oricare ar fi ea, nu da dovadă de neam-prost.  Sunt nişte reguli simple, de la deschisul uşii, la clasica " buda, unde e? " La budă îi mai spune si toaletă. Si,  cel mai al naibii,  a disparut acel " te rog". Parca m, aş cunoaşte cu acel individ de 40 de ani, făcând armata la genisti împreună. Nu mai spun de "bună ziua"... Fraţilor, cand veniţi la restaurant învăţaţi vă sa va comportati, pentru ca nu e decât o prelungire a societăţii in care trăiţi. Asa vă comportaţi si,n alte situaţii, in alte cazuri.  La locurile voastre de muncă,de exemplu.  La fel de prost-crescuti.  Văd femei care vorbesc ca pentru o tribună de stadion.  Feminitatea din ele e undeva prin Alba Iulia, iar ele sunt in Constanţa.  Ti se par că sunt nişte jucătoare de Rugby, asteptandu,te sa,ţi facă un placaj in orice moment. Repet: nesimţirea e la cote înfiorătoare. Si e abia început.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu