sâmbătă, 27 august 2016

Părinte, chiar ai nevoie de Tuareg? Cum își dă BOR şuturi in fund singură.

Nenorocitule!  Sorosistule!  Te iei, bă animalule,de Biserica cea sfântă?  Cateva mangaieri lexicale de pe net la adresa lu' subsemnatul. Motivul: am pus întrebări, am problematizat. Nu ai voie.  Biserica e sfântă, deci mucles. Ca idee: biserica e vie si e supusă criticii prin simplu fapt ca e condusă de oameni.  Si, după cum stim, oamenii mai si greşesc. Daca omul greseste, îi spui: omule, vezi ca ai luat, o pe câmpii.
Ok, mi am adus aminte de o întâmplare ,in contextul vizionării unei frumoase bijuterii... care căra un prelat.
Caraş-severin, acum ceva ani.  Slujbă arhierească prin prezenta PS Lucian Mic. Atunci Gândul scria despre Biserica : Godporația.  Adevărul facea adevărate reportaje despre cât de hoți sunt popii.  PROtv, ul facea rating pe seama BoR, pt problemele ei. Să revenim.  Încep pregătirile in sat, ca vine Înaltul. Haleală, bauturică...tot ce trebuie. Amintesc ca acel sat era tipic românesc : sărac, fără locuri de muncă.  Tot satul in asteptare. Apare si momentul mult aşteptat.  Dar, pe lângă moment, mai apar două Passat, uri si un Tuareg. Aţi ghicit: in 4×4 era PS ul. Oamenii s au uitat,  au dat din cap si au inceput sa vocifereze. "Spurcatul, ia uite ce bine o duce.  Ia uite ce masini au si noi trebuie sa le dam de mâncare? Pai, da,  ca au de unde.  Proştii dau bani!" Bun,  acum vin cu nişte întrebări la care,  din păcate, Înalții nu catadicsesc sa le puna in discuţii.
1. De ce ar avea nevoie un prelat de un Tuareg,  Merţan, Passaturi,  X-uri, Audi. Nu am vazut un Logan,  de exemplu, sau o Corsa.  Consuma puţin si are tot patru roți. Ştiu, e mai mică. Aia e!
2.Ţinând cont de loviturile permanente din partea mediei,  de ce ierahia nu se de deranjează să rezolve problema? Măi, daca ţara se scaldă in mizerie si sărăcie, cum dă  la imagine un ierarh coborand dintr-un X6? Ca naiba,  nu?
3. Sunt atât de multe minţi luminate in BOR, dar, mă întreb, chiar nimeni nu vede problema? Ca existã o crasă problemă de imagine? Ca BOR ul e văzut ca o ierarhie de înbuibaţi? Se pune vina pe media, dar media, din nefericire, mai arată si situaţia de pe teren, aşa cum am vazut-o si eu.  Dacă eram un jegos,  filmam si făceam nişte bani. Mai intrebam doi, trei sateni cum vad ei situaţia.  Ăia sigur i ar fi injurat ca la uşa cortului.  Un motiv de reportaj.
Nu spune nimeni ca PS Lucian trebuie sa sa vină pe bicicletă, dar nici cu Loganil sigur n,o sa tuşească. Daca stai pe dealul Patriarhiei, ai sa vezi un adevărat parca auto cărand Înalţi. De ce această opulenta? De ce se dă motive de înjurături? Cand se spune in predică ca trebuie sa fim buni si sa ajutam, oamenilor nu prea le mai vine. Cand il vede pe părintele care tocmai coboara dintr-un BMW, ei, oamenii, contributorii, se cam întrebă de unde are bani de această masina,  salariul nefiind de parlamentar. Si,  etic, la un preot nu prea se cade sa coboare dintr-o limuzina. Stie la ce se înhamă, ce atribuţii are, printre care si smerenia.  Da,  o chestie de care mulţi nu mai ţin cont.
Sunt Preoţi care sunt pâinea lui Dumnezeu. Dar nu i poți vedea de puzderia de limuzine. Foarte usor se poate cadea in ispită.  Foarte usor oamenii pot fi provocaţi.  De ce biserica oferă această situaţie? Nu ştiu,  dar e ciudat.  Foarte ciudat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu