sâmbătă, 17 decembrie 2016

Dumnezeu ...a fost arestat, procurorii găsindu-L vinovat.

Nu, nu este defel o nevinovată glumă. Dumnezeu chiar a fost arestat. S-o luăm puțin cu începutul.
De câțiva ani vedem pe media înregistrări video si fotografii cu oameni arși de vii sau crucificați. Undele reale iar altele mai puțin reale, cert e că se întâmplă un mare rău în lume, adică mor oameni.  Și cum acest rău trebuia să poarte un nume, el a fost găsit de ceva ani: lupta în numele religiei. Cică, în numele lui Dumnezeu. N-au spus-o direct, ci au cotit-o. Țin minte, prin anii 90, cum niște unii se băteau mai rău ca în vestul sălbatic, nu departe de noi, adică prin Irlanda. IRA, Sinn Fain...o chestie dintre Irlandezi si Britanici, o luptă pt teritorii. Dar ce se auzea la tv? Catolicii și protestanții s-au căsăpit din nou! Deci, religia e vinovată! Mai simplu de atât... Apoi, dacă venim și mai aproape de noi, vedem cazul Serbiei. Tot o chestie teritorială, dar învelită si distribuită tot ca luptă religioasă. Cum treaba asta trebuie să se și vadă, bisericile au început să fie făcute una cu pământul. Puterea exemplului.
Și mai aproape de noi, dar ca timp de data asta: sinodul din Creta. Morișca de născut teologi, ca ciupercile după ploaie, se pune în mișcare. Curg anateme și blesteme, iar diavolul e văzut în toți și în oricine. Bătrânei din Athos încep să urle, călugări mai ortodocsi decât legea încep să găsească satani și satane la orice mișcare, se discută de trădări, conspirații, Soroși, de apocalipse, moartea bisericii, căderea aștrilor, ciocnirea Terrei cu Marte.
În timp ce unii de prin orient ne căsăpesc de ne sar fulgii, LGBT-ul face ce face și ne mai dă la gioale, consumerismul scoate pe Dumnezeu din ecuație, ateismul devine si el o mare religie, deci după toate astea, creștinătatea încă se mai joacă cu lopățica în nisip, acuzându-se de furtul găletușei. Mulți nu au înțeles că sunt probleme, si mai grave decât găletușa, sau cine e mai șmecher: papa sau patriarhul. Patriarhul cutărică sau patriarhul cutărică. Biserica cutărică are cu 3 kg mai mult Duh Sfânt decât cealaltă. Dar nimeni nu se sesizează că creștinătatea atinge tot mai mult vârful penibilității. Când auzi de la ce se ceartă ierarhii, iar după ei și biserica în general, te apucă plânsul. Fraților, Dumnezeu nu a fost arestat numai la o biserică. Dumnezeu există oriunde! Asta nimeni nu înțelege? Ne lovim de fel și fel de tertipuri, unele mai stupide decât celelalte, dar între timp creștinismul e scos din constituția UE. Acest sinod de la Creta ne-a dovedit, dacă mai era nevoie, cât suntem de dezbinați și în ce disoluție se află biserica. Și nimeni nu vede. Sau, mai precis, nimeni nu vrea să vadă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu