duminică, 29 ianuarie 2017

Aveți norocul de a avea familie? Aveți grijă de ea!

Cred că acest îndemn ar trebui să fie momentul de renaștere a oricărei națiuni. Modelul de familie autentic poate salva o țară. Dacă ne uităm în Europa, familia a început să fie lăsată deoparte, perceputa ca fiind  anacronică, aparținând trecutului, tocmai pentru a putea promova nonvaloarea.. Se dau legi ciudate, se fac discriminări cu însăși majoritatea, ceea ce denotă o noapte a minții. În Germania, se pregătește o lege de redenumire a toaletelor din școli: toaletă unisex. Mai pe șleau, un băiat poate intra in același timp cu o fată, doar pt că acei copilași proveniți din ”familii” homosexuale să nu fie discriminați. În Italia, nu de mult, a fost nebunia crucifixelor din școli. Agenda europeană e setată pe limitarea familiei tradiționale, ceea ce nu mai este un secret, limitarea exercitării religiei asupra familiei și excluderea lui Dumnezeu din cadrul familiei. De ce excluderea lui Dumnezeu? Pt că e periculos și nu poate zdruncina temelia ei.
Acum, revenind în țara noastră, statisticile sunt dezolante. De exemplu, pentru anul 2015, divorțurile au crescut față de 2014 cu 15%, la 31ooo, iar din 1990 până 2012 rata divorțurilor a crescut de la 20% la 34%.  3 din 10 familii se desfac și 7 din 10 familii sunt in pragul/sau iau în considerare despărțirea. Rata căsătoriilor a scăzut cu 30%, începând cu anii 90. Date venite de la INS. Dacă luăm calculele INS-ului...pur și simplu ne dăm seama că nu mai avem nici o scăpare. Suntem cu un picior în groapă: mortalitate, infracționalitate, boli, educație, analfabetism....la toate capitolele stăm extrem de prost.
Ce poate salva? Familia! Familia bazată pe norme etice și morale autentice, care să fie bine închegată în realitate, să urmeze firul logic al normalității. Tot mai multe familii merg pe trendul homescooling, pentru că școala clasică e deja infestată de noii viruși newage-iști. Sunt lucruri mărunte, care afectează familia. Treceți peste ele. Vă vorbește unul care a trecut printr-un divorț. Știe cu ce se mănâncă. Puteam să fac mai mult spre a-mi salva familia. Desigur! Dar trecutul e trecut, nu despre asta e vorba. Contează să învățăm din greșelile pe care le-am făcut noi înșine sau cei apropiați nouă. Să nu le repetăm din nou. O floare, o iertare, un zâmbet, o îmbrățișare, o rugăciune în comuniune, un dans....lucruri atât de simple care pot ține familia pe linia de plutire. După cum am mai spus, familia trebuie să aducă omul în starea de evoluție și nu de involuție! Aveți grijă de familiile voastre și luptați pentru ele din toate puterile.

Un comentariu:

  1. Cred ca factorii care duc la dezbinari sunt nenumarati: lipsa banilor, lipsa de timp, lipsa de rabdare, asteptari prea mari. Dar cand sunt copii la mijloc, treaba se complica. Eu am resimtit greu divortul parintilor (desi aveam 14 ani), plecarea lor in strainatate - la munca (desi aveam peste 18). Nu imi imaginez ce impact au acestea asupra unui copil mic.

    RăspundețiȘtergere