duminică, 8 ianuarie 2017

Ferea, vin ruşii peste noi. Sau despre noua (veche) modă isteroidă, sau a fi paranoia din orice.

Am ajuns să traiesc in ţara lui toţi-au-ceva-cu-noi. Până in 11 decembrie, am avut parte de isteria Soroş : tot ce mişca îi aparţinea, toţi îşi spalau mâinile, ca Pilat, atunci cand venea vorba de el, frică mare, moncher!  Netul urla: nu votaţi pe ăia că ne vând ruşilor, nu pe ăia că-s dea lui nea Soroş, nu pe ăia ca-s dea americanilor.  Fiecare era a cuiva.  Frică teribila de conspiraţii, de uneltiri dubioase,de masoni prezenţi si in WC -uri, ascultandu-te cum faci treaba mare.  Sau mică, depinde!
Noi românii, avem darul de a vedea o apocalipsă in orice. Periodic apare cate o isterie despre o nouă presupusă predicţie făcută de păr Arsenie Boca.  Cred ca se plictiseşte rău pe acolo pe sus si mai apare pe la vreun nene prin vis si ii spune diverse cataclisme, ca Bucureştiul o sa ardă, ca vin, din nou!  ruşii, să ne invadeaze cu mult pac-pac. Mai vine o babă Vanga, dar nu mai spune nimic de ruşi, ci de extratereştrii, de papi ultimi si de preşedinţi ultimi. Dupa ei, potopul! Ca sa fie totul perfect, se mai descopera din nou nişte catrene.  Normal, facute de către Nostradamus.  Din nou mai arde ceva, va veni un cutremur de 300 de grade, pământul crapa-n două, va fi naşpa!  Pacat, a uitat sa zică ceva de ruşi.  De ce le iau la mişto? Pentru ca toate sunt nişte rahaturi.  Suntem sub zodia frumoasei paranoia.  Si merg bine aceste prostii cu iz catastrofic. Se vând ca pâinea caldă. Pentru ca românul, in mare parte, pune botul.  E prostit.  E înfricoşat.  A rămas dupa 50 de ani nenorociti de comunism cu sechele greu reparabile. Austriecii sunt vinovaţi de dispariţia pădurilor!  Câtă minte sa ai ca sa spui enormitatea asta? Nu o taie austriecii, ci noi!  Noi o tăiem, noi o punem pe camioane, noi le sofam, noi le ducem la poarta fabricii. Da, noi românii.  Suntem prea orbi sa vedem asta , sau suntem prea proşti si nu gândim nici cât o plantă? Să nu-mi amintesc de sinodul de la Creta.  Dintr-o dată, toţi deveniseră teologi, dar ei nu ştiau nici să-şi facă semnul sfintei Cruci. Atosul da comunicate peste comunicate, părinţii spun, părinţii fac, anateme peste anateme, diavoli peste tot. Să nu mai zic de intervenţiile unor preoţi : lamentabile!
Dar cea mai tare, best of the best, e cea cu ruşii.  Săracii de ei!  Ei nu au cu ce asigura raţia de mancare poporului, dar vor invada E
uropa, Terra, universul.  Au fugit si cei de pe SSI, rămânând doar rusul, ca doar e de-a lor, nu? De 27 de ani ei ne tot invadează.  Până una alta, ne au invadat alţii: niste austrieci, niste americani cu tot cu scut, niste italieni, niste chinezi, nişte cam toate naţiile.  Sa nu zica lumea ca ţara noastră nu e multiculturala, dându-le peste nas la toţi. Asa, ca idee de final, propaganda altora a mers de minune: ferea ca vin ruşii!Uitati-vă ca speriatii spre est, fiţi atenţi acolo, ca să intram noi liniştiţi dinspre vest.  Avem si noi nevoie de mâna de lucru ieftină, ce naiba!  Voi stati cu ochii pe ruşi,  ca de acolo vine ploaia.  Ce patetic.... Ce ipocrizie....

2 comentarii:

  1. :) Credeam ca doar eu nu inteleg isteria asta cu rusii in conditiile in care alte natii(americanii,chinezii etc) isi urmaresc interesele pe la noi.Rusii saracii doar se apara si ei cum pot de acuzatii in mare parte nefondate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere