joi, 26 ianuarie 2017

Să mănânci la restaurant=să mănânci din tomberon. Sau cum se păcăleşte clientul legal.

Sunt foarte supărat pe acest domeniu, cel al restaurantelor. Ca să ne înţelegem: lucrez de 17 ani in restaurante, am zeci de prieteni care parte din tagma asta, colegi si colaboratori.
Ok, sa fiu direct :
1). există o clică nenorocită care conduce acest domeniu, patroni care efectiv îşi bat joc de ideea de restaurant. Indivizi care nu fac altceva decât sa se inconjoare de oameni josnici, pupincurişti ( mai pe româneşte),  cu o integritate îndoielnică.
2). Controalele, atunci când da Domnul să se mai facă, sunt o glumă nevinovată. Sanepid, ISU, ITM si alte asemenea vin doar la mişto. Un mişto pe mulţi bani. Pe multă şpagă, plase pline si abureală.  Se dă, tot la mişto, câteo amenda de 500 sa nu bată la ochi.  Dacă ar fi pe bune, 70% din restaurante ar trebui închise. Incendiate chiar, atât de jegoase sunt. 70% din restaurantele româneşti nu sunt decât nişte focare de infecţii, de jecmănit clientul si de furat statul, dar, evident, cu complicitatea statului.
3). Factorii de decizie sunt un mare zero barat.  Mari bucătari pe care-i vedem săptămânal  la TV , pe la tot felul de emisiuni de bucătari, această clică nenorocită, fac orice e posibil spre a-ţi da in cap cand vrei sa schimbi ceva.  Îi auzi spunând : promovăm tinerele talente.  Hai sictir, rataților! Faceţi tot posibilul să subjugaţi acest sistem, să-l ţineţi in mediocritate.  Concurenţa va sperie, iar cei pe care-i scoateţi bucatari, nu sunt decât copia voastră fidelă.
Recomandari:
Cand vedeţi un restaurant cu un mediu stufos, fugiţi de el!  Jumatate din produse sunt congelate de pe timpuri străvechi. Dar nu numai: moda congelaturilor e foarte răspândită, pandemică chiar.  Patronii cumpăra mult si prost, apoi le congeleaza. Nu contează ca dai bani pe un produs care şi-a pierdut aproape toate substantele hranitoare. Microunde, se dezgheata, se prăjeşte, apoi se ingerează de către client.  Dar nici cu clientul nu mi-e ruşine : e la fel de cretin, nu ştie ce mănâncă, nici nu-l interesează.  Să fie potolul, sa umplem maţul!
Cand vedeţi ospatari noi într-un restaurant, fugiti de el! Într-un loc care se respectă, nu vei vedea oameni noi.  Nimeni nu pleaca de la bine.  Deci, acel patron, face totul la mişto.
De asemenea, produsele preparate pt clienti sunt de o calitate execrabilă.  Sunt ieftine, cele mai ieftine de pe piaţă pt ca profitul patronului sa fie maxim.  Dacă mănânci o supă de pui...fals, nu mănânci asa ceva.  Mănânci o bună supă de Knorr. Cu un kilogram de vegeta.
Muşchi de vită din brazilia? Ciu-ciu!  E muşchi de vită din Metro, umflat cu pompa.
Ciorba de văcuţă? Haida de! E o simplă ciorbă de legume cu câteva bucăţele de vită in ea.  Sa se fiarbă oasele la prepararea ei? Sa fim serioşi!  File de porc in sos de vin alb? Da, dar acel vin e cel mai prost si ieftin de pe piaţă.  Smântâna cea mai ieftină, laptele cel mai ieftin, branza cea mai ieftina.  Totul este o mizerie,  doar pt câştig.
Nu mai mâncaţi in restaurantele româneşti. Sunt o mizerie sinistră. Doar o mică parte din ele respecta clientul. Restul sunt pe japcă! Din partea mea să moară toate, lacătul să le fie viitorul!

3 comentarii:

  1. O fi asa cum spui tu in cea mai mare parte dar nu in toate si stii tu unde ma refer ori cum este adevarat ceia ce spui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi cred ca am spus foarte clar: 70% din ele. Si am fost foarte indulgent cu cifra

      Ștergere