luni, 8 februarie 2016

Trăim în Romania?

   Să omorâm oltenii! Stau în Timișoara de ani buni. I se mai spune și capitala Banatului(nu am înțeles niciodată de ce o regiune trebuie să aibă o capitală). Banatul e poziționat geografic în Vestul României. A României anului 2016. Totuși, observ un lucru destul de ciudat: Banatul nu face parte din acest popor, din această țară. Dacă ar putea, Bănățenii și-ar trage un gard elecrificat, la 30 de mii de volți, pe post de graniță. Fobia lor: oltenii și moldovenii. Dar nu, nu romanii, ci olteni și moldoveni! Ei, adică oltenii și moldovenii, după logica banatului, sunt o rasă subumană, degenerată care-i bună de ars în cuptoarele de la Auschwitz-Birkenau.
   Evident, nu toți bănățenii sunt sub aceste impulsuri, dar generația naționalistă(sic!), noua generație naționalistă vede într-un alt mod evoluția societății. Dar uită că-n pușcăriile comuniste, au murit după aceleași gratii olteni, moldoveni, evrei, țigani sau bănățeni. În războaiele purtate de armata română, la fel, aceiași oameni. Au murit Români, nu olteni, bănățeni sau moldoveni. Să nu uităm de dramele la care au fost supuse aceste două regiuni, respectiv oltenia și moldova. Foamete, îndobitocire, crime odioase, moarte. Regiuni unde dezvoltarea socio-culturala a stagnat, sau a fost reprimată. Să arăt situația de acum, când Sudul și Estul României e lăsat de izbeliște? E vizibilă cu ochiul liber.              
Liniștiți-vă , dragi bănățeni! Nu vă încalcă nimeni teritoriul. Banatul este în România și oricine are dreptul să stea oriunde. Asta ar trebui să priceapă acești oameni și să lase fobiile și orgoliile deoparte. Pace nouă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu